Articole Porumbei

Absorbtia vitaminelor si medicamentelor la porumbei

Cele mai multe medicamente pentru uz intern , indiferent de modul de administrare , (bucal,injectabil,pulverizare) au de parcurs o cale mai mult sau mai putin lunga ,din punctul de patrundere in organism , pana la organul sau locul pentru care este administrat. Exista diferente clare despre modul in care sunt absorbite diferite substante active, aceste lucruri nu trebuiesc neglijate  daca dorim ca tratamentul sa fie un success.

Absorbtia in tranzitul intestinal

Cel mai adesea porumbeii sunt tratati pe cale bucala, unele medicamente se comporta diferit in tranzitul intestinal, ele fiind absorbite diferit.

Diferite vitamine  sunt solubile in grasimi (vit A,D,E si K).Ele  pot fi absorbite  de canalul intestinal doar in combinatie cu  grasimile regasite in alimentele consumate simultan cu combinatia de vitamine. Cerealele contin ulei vegetal in cantitati suficiente, noi doar trebuie sa ne asiguram ca porumbeii au suficienta hrana in timpul administrarii de  vitamine in apa de baut.

Citeste mai departe pe siteul  http://www.toppigeon.net


SISTEMUL DE VADUVIE

Imperecherea
Imperecherea se face cu aproximativ trei luni sau cu 104 zile inainte de primul concurs.
In timpul imperecherii asigurati-va ca masculi sa-si trateze femelele cu toata atentia (evitati luptele dintre femela si mascul).

Dupa 5 zile de clocit se trateaza tot efectivul pentru tricomonoza timp de 10 zile si apoi un complex multivitaminic pentru 3 zile; asta va dura pana in ziua a 18-a. Primul ou ar trebui sa `ciocneasca` in ziua a 19-a.
Este de recomandat ca perechile sa creasca cate un singur pui tinand cont ca ii asteapta un
campionat destul de lung.
In cazul in care vreti sa pastrati ambele oua, in momentul in care femela face primul ou este bine sa-l luati in casa si sa-l puneti inapoi in cuib dupa ce il va oua pe al doilea (sub femela in tot acest timp va trebui sa puneti un ou de plastic; oul care va sta in casa il veti pastra intr-o cutie, infasurat in vata si nu uitati sa intoarceti cutia cu atentie de cateva ori pe zi, pentru ca acest lucru va preveni `asezarea` galbenusului).
Saptamana 1
Cind pasarile incep sa hraneasca puii cu `lapte` acestea trebuie alimentate cu un amestec variat de boabe plus un complex vitaminic de 2 sau 3 ori pe saptamana (vitaminele vor ajuta pasarile sa-si pastreze o conditie fizica buna si sa creasca pui de calitate).

Citeste mai departe pe siteul http://toppigeon.net/2011/03/sistemul-de-vaduvie/


INTRABARI SI RASPUNSURI : Tricomonoza

Cateva intrebari si raspunsuri  :

Întrebare pusa de Max Rosas

Nu gasesc un tratament eficient împotriva tricomonozei. Initial, am folosit Emtryl si parea sa dea randament la început, dar acum eficienta a scazut. Ce produse mi-ati putea recomanda care sa ma ajute în rezolvarea acestei probleme?

Raspuns oferit de Dr. Wim Boddaert

În ce priveste tricomonoza (cancerul), va sugerez urmatoarele tratamente:

1. În cazul unei infectii foarte puternice, administrati în prima zi o tableta deSpartrix, a doua zi înca o tableta de Spartrix, iar în urmatoarele 7 zile va sfatuiescsa administrati Ronidazol pe graunte. În mod normal, dozajul de Ronidazol 5%este de 5 grame la 400 grame de boabe, iar pentru Ronidazol 10% este de 5 grame la 800 grame de boabe.
2. Este foarte important sa stiti ca, atunci când folositi întotdeauna acelasi produs, eposibil ca bacteriile sa dezvolte rezistenta, sa devina imune. Deci alternarea produselor este, de

Citeste mai departe pe  http://toppigeon.net/2011/03/tratamente-eficiente-impotriva-tricomonozei/

Articol preluat de pe pipa.be


 

O selectie dura,cheia porumbeilor de succes!!!

Pentru cei care au timp sa citeasca randurile de mai jos doresc sa va impartasesc cateva pareri personale despre selectia porumbeilor. Din start vreau sa va prezint cateva ipoteze care stau la baza concluziilor finale:

1.  Pana in prezent am zburat porumbeii pe mai multe rute si am avut acces la porumbei destul de valorosi (achizitii, schimburi, cadouri);
2. Conditiile din volierele noastre sunt bune, dar nu pretind ca sunt perfecte, avand in vedere ca totusi nu se cunoaste un standard, cu toate ca sunt trasate cateva linii principale;
3. Am folosit atat hrana gata pregatita de la firme cu renume insa am administrat si hrana pregatita de noi din seminte achizitionate din piata;
4. Tratamentele sunt facute periodic si incercam sa administram cat mai putine medicamente – daca e posibil doar cand e nevoie, in acest fel porumbeii isi creeaza o imunitate proprie;
5. Toti porumbeii au acelas program, aceeasi hrana, aceleasi tipuri de tratamente si nu facem diferenta intre porumbeii proveniti din linii autohtone si cei din linii importate;
6. Porumbeii sunt ingrijiti de unchiul meu Florin datorita faptului ca tipul de serviciu

Citeste mai departe pe www.toppigeon.net

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: